Vattenflaskor är en produkt som är livsnödvändig i många situationer. Att ha med en vattenflaska i bilen, på resor, vandringar och till jobbet är nödvändigt för att kunna klara av oväntade händelser.

Tänk till exempel om tåget blir stillastående eller bilen går sönder? Då är det viktigt att ha tillgång till en behållare för vatten.

En vattenflaska är därför en bra produkt som även kommer att användas under en längre tid. De flesta människor brukar inte slänga vattenflaskor som de har fått gratis eftersom det just är bra att ha i en nödsituation eller att placera ut på de olika ställen som personen besöker i sitt liv.

Lång livstid på flaskor

En vattenflaska till landet, en annan till jobbet och en tredje till gymbagen. Tack vare att produkten används på många ställen under en lång tid så blir det en bra exponering mot användaren som kommer att ha den i sitt liv under många årtionden framöver.

Tack vare att vattenflaskan också används på så många olika ställen – i omklädningsrummet på gymmet, i tunnelbanevagnen på vägen till jobbet eller av skolbarnen på utflykt med skolan – kommer ett eventuellt tryck med företagslogga på vattenflaskan att få en bred och rörlig spridning i samhället.

Många tar med sig vattenflaskan varje dag och ställer den på skolbänken eller skrivbordet, och kollegor och andra personer kommer att lägga märke till den varje dag, särskilt om den har en snygg design som sticker ut.

De personer som använder vattenflaska tar vanligen en sipp lite då och då. En gång innan lunch, lite extra efter lunch och en självklar påfyllning på eftermiddagen.

Det är många gånger per dag som användaren kommer att bli exponerad för varumärket. De kommer att bära med sig flaskan som ett personligt objekt i handen eller i väskan och den kommer att bli en del av deras vardag. Därför är det en bra reklamprodukt värd investeringen.