I Sverige finns ett av de finaste dricksvatten i världen, ett par länder till i Europa ligger på vår nivå när det kommer till standard.

Därför är det helt klart värt att införskaffa sig en vattenflaska att fylla på med vatten hemifrån och ta med sig vart man än går.

Vilken typ av vattenflaska man vill ha skiljer sig dock och det finns en hel uppsjö av alternativ. Det kan vara svårt att veta vilken man ska välja just för att utbudet är så enormt.

När man börjar leta upptäcker man ganska snabbt att beroende på vilken färg, form, design och märke man tittar efter så kan det skilja ganska mycket dem emellan när det kommer till prisnivån.

Välj flaska efter syfte

Vad man ska ha vattenflaskan till kan också spela in. Ska du ha med dig flaskan i handväskan eller ska den med ut på en camping- eller fisketur så skapar även det olika behov av kvalité när det kommer till t.ex. stöttålighet.

Äventyr i varmare länder kan istället handla om behov av att kunna kyla ner flaskan snabbt och att den håller kylan under en längre tid. Oavsett hur ditt behov och önskan ser ut kring din nya vattenflaska så finns det något för alla.

För större krav och behov av mer specifik karaktär kring vattenflaskan kan komma att kräva lite mer tid i letandet, men helt garanterat går det att ordna.

Vattenflaskan är även bra att ha ur en miljö- och hälsoperspektiv. Vattnet i Sverige är hälsosamt, lokalproducerat och helt utan skadliga ämnen.

Att dricka vattnet som finns i landet man befinner sig i uppmuntrar inte heller lastbilstransporter av vatten från andra länder, vilket för oss i Sverige egentligen är helt onödiga. Att ha med en vattenflaska, som du dessutom helt valt design, färg och form på, är alltså inte bara “roligt” – det påverkar inte heller miljön.